Lansarea cursului de instruire la distanță „Gestionarea cazurilor de violență în familie”

1

Agenția Națională Asistență Socială a lansat cursul de instruire la distanță „Gestionarea cazurilor de violență în familie”.

Cursul elaborat va servi drept un instrument digital tematic de învățare la distanță pentru specialiștii din domeniul asistenței sociale care instrumentează direct sau indirect cazurile de violență.

În context, secretara de stat Felicia Bechtoldt a menționat că elaborarea cursului s-a axat pe responsabilitatea statului de a forma specialiști și specialiste prin organizarea și desfășurarea instruirilor speciale și continue și ar fi oportun ca acesta să fie parcurs obligatoriu de către toți lucrătorii din domeniul asistenței sociale.

Ciclul de instruire include șase module cu conținut teoretic și practic, aspecte legislative, studii de caz, linkuri și resurse bibliografice utile cu privire la violența în familie și aspecte privind intervențiile în asemenea cazuri.

Cursul a fost elaborat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cursului e-Learning pentru asistenții sociali cu privire la abordarea cazurilor de violență împotriva fetelor și a femeilor”, implementat de Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională Asistență Socială cu susținerea UN Women și sprijinul financiar al Suediei.

 

Imprimare