O piscină pentru hidrokinetoterapie a fost inaugurată la Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Hîncești

825

O piscină pentru hidroterapie și reabilitare a copiilor cu deficiențe locomotorii și o cadă cu hidromasaj au fost inaugurate astăzi la Centrul de plasament temporar al copiilor cu dizabilități din Hîncești. Bunurile au fost donate și instalate de organizația nonguvernamentală „Aktiv Hilfe für Kinder” din Italia, reprezentată de Peter Günther Lanthaler, costul proiectului fiind de aproximativ 28000 de euro.

Atât piscina, cât și cada cu hidromasaj vor servi pentru aplicarea programelor de hidrokinetoterapie pentru beneficiarele cu dizabilități locomotorii plasate în cadrul centrului. Exercițiile locomotorii acvatice și procedurile de hidromasaj vor fi efectuate sub supravegherea unui instructor și vor contribui la ameliorarea distrofiei musculare și a altor afecțiuni ale aparatului locomotor.

Proiectul este inspirat din experiența italiană, unde activează mai multe centre de terapie acvatică pentru copiii, piscina pentru kinetoterapie acvatică fiind prima de acest gen instalată într-un centru de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități.

Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Hîncești găzduiește actualmente 243 de beneficiare din întreaga republică, dintre care 95 sunt persoane atât cu dizabilități mintale, cât și locomotorii.

Sursa articolului: https://social.gov.md/comunicare/comunicate/o-piscina-pentru-hidrokinetoterapie-a-fost-inaugurata-la-centrul-de-plasament-temporar-pentru-copii-cu-dizabilitati-din-or-hincesti/

Imprimare