Personalul medical din cadrul instituțiilor sociale de plasament din gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială instruit în Prevenirea și controlul infecțiilor

535

Grija față de rezidenți oferită în instituțiile sociale de plasament este centrată pe nevoile persoanelor. Vîrsta înaintată, bolile cronice, vulnerabilitatea la infecții necesită o abordare profesionistă, mîină în mîină cu empatie și dedicație, bazate pe cunoștințe specifice.

În scopul fortificării cunoștințelor personalului medical din cadrul instituțiilor de asistență socială din gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială, în perioada iunie-august 2022, cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova au fost realizate 6 sesiuni de instruire cu tematica ,,Prevenirea și controlul infecțiilor”, care a întrunit în sesiuni educative peste 110 de specialiști și specialiste din domeniul medical (medici, șefi/șefe de secție medicală, asistenții și asistentele medicale și medicale superioare).

În calitate de formatori au fost antrenați reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Materialul informațional oferit în cadrul sesiunilor au făcut referire la politicile, procedurile si componentele programelor de prevenire și controlul infecțiilor, sistemul de supraveghere, raportare, instrumentele de implementare a programului de administrare a antibioticelor, managementul izbucnirilor infecțiilor asociate asistenței medicale, etc.

Imprimare